STRANDHUISJES

Copyright © Strandhuisjes Nederland™. Over slaapstrandhuisjes en vakanties aan zee. Links voor vakanties aan zee

N E D E R L A N D™
Nathan Ultee tijdens de Innovatieprijs Toerisme Zeeland

J.P.E. Ultee MBA

Initiatiefnemer Strandhuisjes Nederland™

In 2012 ben ik, Nathan Ultee, gestart met Strandhuisjes Nederland. De gast staat daarbij centraal voor deze bijzondere vakanties aan zee en ook het feit dat het strand gemeengoed is en dus van iedereen! Betaalbaarheid & respect voor de natuur vind ik daarbij het allerbelangrijkst.


Tijdens de opleiding architectuur aan de universiteit Eindhoven ben ik overgestapt naar MER projectontwikkeling. Daarbij zaten ook veel ICT management vakken. Een MBA vervolgopleiding zorgt voor de nodige economische, commerciële en fiscaal-juridische kennis. Praktijkervaring is vooral opgedaan in luxe 4 sterren hotels, zowel op de werkvloer als met het management meewerken aan plannen voor uitbreidingen en nieuwe bestemmingen. Uiteindelijk kwam door die van combi studie-werk het plan: iets leuks voor mezelf beginnen waar mensen veel plezier aan beleven! Dat werd: SLAPEN OP HET STRAND!


Ik volg nu veel cursussen op het gebied van marketing en website strategie en we zijn bezig om Google Partner te worden. In mijn vrije tijd ben ik vaak op het strand te vinden om te hardlopen, foto’s te maken of genieten met vrienden op een strandpaviljoen. Ook andere sporten doe ik graag, want om scherp te kunnen denken moet je in ieder geval fit zijn! Kickboksen gaat snel weer gebeuren, zodra ik meer tijd heb en hardlopen op het strand gaat altijd wel door en blijkt tevens erg goed te zijn voor de inspiratie.


Hoe het begon….


In 2010 ben ik begonnen met een eigen project met 10 tot 15 kleine verplaatsbare strandhuisjes om te slapen op het Zeeuwse strand.


We hebben de gemeenteraad gevraagd of we het plan mochten realiseren en zij waren ook enthousiast. Als pilot project mocht een vakantiepark starten met strandhuisjes, waarna nog 2 opties zouden volgen. Ondertussen waren wij al bezig op 2 plaatsen elders in het land. We hielpen daarbij ondernemers met de start van strandhuisjes. Deze huisjes zouden dan in eigendom zijn van de plaatselijke onderneming en wij zouden dan zorgen dat de huisjes volgeboekt werden, de marketing van strandhuisjes dus!


We hebben gekozen om voor de nieuwe projecten niet meer in te schrijven voor onszelf, maar samen te werken met bijv. een strandcamping of vakantiepark aan zee. Zodat iedereen kan blijven doen waar hij of zij goed in. Wij de marketing en zij de gasten ontvangen.
Anne Verhelst

Marketing en communicatie

Maar liefst 80% van onze vrienden op Facebook zijn vrouw. Ook op de websites is het aandeel vrouwelijke bezoekers erg groot. Vandaar is het goed dat er ‘aan de andere kant’ van de sites ook gewerkt wordt met een vrouw.


Anne is begonnen als stagiaire bij Strandhuisjes Nederland™ voor het maken van afspraken met de bedrijven, lay-out van de websites, nieuwsbrieven, acquisitie voor strandhuisjes te verkopen en meewerken aan presentaties. Zij blijkt hiervoor een bijzonder goede aanvulling te zijn. Zo is de site een stuk strakker en duidelijker geworden en is het kennismakingsgesprek voor de bedrijven tot in detail uitgewerkt


Voor veel mensen is slapen op het strand iets nieuws. Goede en leuke informatie is daarom erg belangrijk.


Anne zorgt er voor dat de bezoekers de informatie krijgen op een makkelijke en leuke manier. Voor een groot aantal bezoekers zorgt Nathan. Anne zorgt er vervolgens voor dat deze bezoekers door de juiste info hun keuze kunnen maken.


Kortom: zoekers → bezoekers → boekers


Toekomst

...van het tofste vakantieproduct van Nederland!

Wij zijn super trots dat we mogen werken met een product waar zo veel plezier aan beleefd kan worden! De beoordelingen zijn dan ook uitzonderlijk goed, met als uitschieter vakantiepark Roompot met 90 strandslaaphuisjes. Geen enkel ander vakantiepark scoort maar liefst een 9,6 op Zoover! De markt van slaapstrandhuisjes loopt erg goed. Het aanbod stijgt de komende jaren nog fors en wij zorgen er voor dat de vraag gelijktijdig mee stijgt. De bezetting van de strandhuisjes blijft zo ook in de toekomst hoog.


Momenteel werken we aan:


     ✓ Zoek- en boeksysteem (2017)

     ✓ Strandhuisjes van particulieren te huur aanbieden (nieuwe website 2017!)

     ✓ Strandhuisjes te koop (nieuwe website 2017!)

     ✓ Strandhuisjes in het buitenland (toekomst)

     ✓ Duitse versies van de sites

     ✓ Radiospot NL

     ✓ Televisieprogramma’s NL

     ✓ Nieuwe video’s over slapen op het strand

     ✓ Nieuwe sites als Strandhuisjes.nu, Strandhuisje.nl of Kust.nl


En uiteraard blijven we ook nieuwe concepten uitwerken voor startende ondernemingen, zoals een soort goedkopere ‘2 onder 1 kap’ strandhuis, super luxe strandhuisjes en autarkische (zeer duurzame) strandhuisjes. Een groot voordeel is dat wij makkelijk kunnen testen of onze ideeën ook daadwerkelijk zullen aansluiten op de vraag.


In 2016 en 2017 zijn er 104 nieuwe strandhuisjes bij het aanbod van Strandhuisjes Nederland™. Vanaf 2018 zijn er geen nieuwe plannen i.v.m. het Kustpact. Alleen in Katwijk zijn nog op 1 plaats strandhuisjes geplaatst naast een strandpaviljoen die daar (net als de rest van de paviljoens in Katwijk) nog recht op had.

Anne Verhelst Strandhuis in de toekomst Strandhuis in de toekomst

Samenwerkingen

Thanks to……

Wij kunnen ook veel dingen niet! Zoals de techniek achter sommige delen van de websites. Of altijd up to date blijven met de (online-) marketing. Wij besteden dat werk uit of we leren de nieuwste ontwikkelingen van koplopers in het vak. Zo kunnen wij ons blijven focussen op hetgeen wij goed in zijn: verhuur, verkoop en ontwerp van strandhuisjes.


Naast de collectieve marketing voor Strandhuisjes Nederland™ bedenkt Nathan in opdracht van andere ondernemers nieuwe concepten voor strandhuisjes. Voorbeeld is een uitgewerkt plan met luxe strandhuisjes met wellness, zoals een strandhuis met jacuzzi. Hier blijkt een ontzettend grote vraag naar. Een inspiratiefoto op Facebook leverde binnen één dag maar liefst 4.500 likes op, werd meer dan 200 keer gedeeld, 160.000 keer gezien en 450 reacties werden geplaatst.


Bedankt ook voor de vele feedback die wordt gegeven van onze bezoekers van de site of fans van onze pagina op facebook. Daarnaast zitten er in onze kennissenkring veel mensen die hun inbreng leveren, zoals foto’s, video’s, teksten of nieuwe ideeën.


We zijn altijd op zoek naar het beste, waarbij de beleving van de gast, de vrijheid van het strand en de natuur centraal staat.


We duizenden placemats laten drukken en deze in de deelnemende strandpaviljoens laten leggen. Ideale locatie en placemats heb je toch nodig.

Terras van een strandhuis Strandhuisjes Nederland Strandhuisjes Nederland

Verhuur, verkoop & ontwerp....

….van huisjes op het strand

Wat anderen zeggen....

…..over ons

We willen je nog bedanken voor je komst naar Vlissingen en het positieve gesprek. Hans en ik hebben het er vanochtend nog een keer over gehad en we hebben een zeer goed gevoel om met jou samen te werken.

Bas-Jan

Strandhuisjes Veere

Wat een mooi ontwerp, kan mijn ogen er niet van af houden. Kwijl loopt mij en mijn omgeving de bek uit: FANTASTISCH!

Thomas

Strandhuisjes Kijkduin

Heel veel succes met de promotie van Landal. Je site ziet er mooi uit dus ik denk dat we best veel voor elkaar kunnen betekenen.

Jacqueline

Landal Greenparcs

De opzet van de website ziet er mooi en professioneel uit. Verder vinden we het een duidelijke, frisse toegankelijke site!

Wij zijn er blij mee!

Lianne

Perdaen hoofdbeschermers

(Opdracht voor een nieuwe website)

Complimenten voor de mooie website. Onze Beachhouses worden er zeer mooi op getoond.

Leon

Strandhuisjes Breezand

Heb de sites bekeken; complimenten en ik ben onder de indruk van je ondernemerschap. Nogmaals dank. Hoop tot snel een keer.

Norberth

Ondernemer

Hartelijk dank voor je snelle reactie! (…) en voor je uitvoerige informatie. Uiteraard zal ik dit vertrouwelijk behandelen.

Ron

Ondernemer

De presentatie ziet er prima uit!

Kees

Strandhuisje Dishoek (te koop)

Complimenten voor de info die jullie op facebook geven!


Nicolle

Fan van facebook

Gisteren is strandhuisje 91 (Hoek van Holland) verkocht! Jouw site heeft veel serieuze reactie opgeleverd. Ik denk veel meer dan marktplaats.

Ik wil je hartelijk bedanken voor je hulp; in het begin gaf je me goede ideeën; en je loste het 'gedoe' erg creatief op.

Hein

Strandhuisjes Hoek van Holland (verkocht)

U heeft een hele leuke site.

Dolf en Dorothé

Strandhuisjes Willy Zuid

Wat een prachtige site!

Jacco en Riët

Ondernemers uit Spanje

Het ziet er prima uit! Mocht je nog een andere site hebben en daar eveneens de vakantiewoningen van Bungalow.net promoten, laat het me weten.

Johan

Bungalow.net

Leuke site zeg! Ik werd getipt door Stephan van Strand Nederland.

Ina

Strandhuisjes Key West

Compliment voor het product wat je hebt gemaakt.

Stephen

Strand Nederland

Ik had ook jullie website al bekeken als 'concurrent' voor de innovatieprijs en dat ziet er goed uit. (…) Ik heb ook over jullie getwitterd. Dat leverde mij in ieder geval zo'n 100 extra views op ;-))


Linda

Zeeuws Reisje

Reacties via facebook....

….want de (potentiële) gasten staan centraal!         

reacties facebook/strandhuisjes reacties facebook/strandhuisjes reacties facebook/strandhuisjes

Nog geen vriend van onze facebook?

Vind-ons-leuk en blijf zo eenvoudig op de hoogte!!       

Leuke site?      Laat het ons weten!

Op facebook plaatsen wij leuke of interessante berichten. Deze hebben meestal geen direct commercieel belang. Behalve als we echt een scherpe of toffe aanbieding over de vakanties aan zee kunnen plaatsen dan zullen we dat uiteraard ook doen.

Afbeelding: Strandhuis voor 2 stellen!

Let op: het gaat hier om een concept (basisidee). Een strandhuis wordt heel vaak geboekt door twee koppels. Dat kan uiteraard erg gezellig zijn en je halveert gelijk de kosten. Het middelste gedeelte is de gezamenlijke ruimte en links en rechts zijn er twee aparte (slaap-)kamers. Leuk idee?

#top

Up!

Luxe strandhuis op het strand van Knokke (BE)

Leuke site?

Laat hieronder iets van je horen!!

Like ons voor toffe berichten over slaapstrandhuisjes!

logo Strandhuisjes Nederlandlogo Strandhuisjes NederlandMEER OVER STRANDHUISJES NEDERLAND™
Nathan Ultee op het strand VlissingenStrandhuisjes NL werkruimte

Werkruimte Strandhuisjes Nederland